Hae
Anni Vallius

Oman elämänsä boss lady!

Olen aina ollut kärkäs pitämään mun ja läheisteni puolta. Olen aina pitänyt oikeudentajuani yhtenä perusarvoistani, ja olen joskus jopa raivokkaasti toiminut sen pohjalta. Mielestäni tämä on taito, jota kaikkien pitää kehittää itsessään. Minulla kehityksen aiheena on ollut loiventaa jyrkkyyttäni. Olen joutunut monen väärinkäsityksen keskelle, kun olen liian voimakkaasti pitänyt puoliani.⁣⁣
⁣⁣
Yritysmaailmassa ja elämässä tulee kuitenkin usein tilanteita, joissa pitää pystyä pitämään puolensa ja näyttämään oman voimansa. Liika myöntyvyys, miellyttämisenhaluisuus ja diplomaattisuus voi olla selkeä heikkouden merkki, jota häikäilemättömämmät voivat hyödyntää. Älkää ymmärtäkö väärin, nämä ovat hyviä luonteenpiirteitä, olen vain nähnyt liian usein sen, kun tämänkaltaiset ihmiset ajetaan/ajavat itsensä loppuun. Liian usein miellyttävät ja nöyrät ihmiset toimivat muiden vuoksi oman terveytensä kustannuksella.⁣⁣

 

⁣⁣
Olen kuitenkin nähnyt myös vastaavanlaisten ihmisten pystyvän pitämään puolensa ja pysymään määrätietoisena ja vahvana. Uskon, että tietoisilla valinnoilla voimme kehittää määrätietoisuuttamme ja pitämään puolemme paremmin. Tässä pari vinkkiä, jota voi hyödyntää tähän:⁣⁣
⁣⁣
-Älä pakoile aina konfliktia – Jossain vaiheessa joudut siihen kuitenkin, mitä vähemmän pelkäät itse konfliktitilannetta, sitä rauhallisemmin pystyt tilanteessa olemaan.⁣⁣
⁣⁣
-Jaa mielipiteesi – Jos sinua häiritsee jokin asia, pyri aina sanomaan se suoraan. Mitä enemmän peittelet ja kiertelet omaa mielipidettäsi, sitä enemmän ruokit omaa pahaa oloasi.⁣⁣
⁣⁣
-Älä anna kenenkään muun määrittää omaa aikaasi – Sinä päätät, miten vietät aikasi, työssä ja sen ulkopuolella. Tunne siitä, että itse pysty vaikuttamaan omaan kalenteriisi on kauhea.⁣⁣
⁣⁣
-Puolustaudu rauhallisuudella – Jos joku hyökkää sinua vastaan, pyri aina pysymään mahdollisimman rauhallisena. Mitä rauhallisempi ja järkähtämättömämpi olet, sitä vaikeampi sinua kohtaan on hyökätä.⁣

 


Ajatuksia?

 

Seuraa:

@anni.vallius
@bossladypodcast

Kuuntele:
Supla: Boss Lady Podcast

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *