Hae
Anni Vallius

Ajatuksia uuden vuoden lupauksista

Tunnustan, mä tykkään tehdä uuden vuoden lupauksia. Mun mielestä on todella tärkeää pysähtyä miettimään itseään, ja sitä missä voisi itseään kehittää. Nyt voi ihan luvan kanssa pohtia elämän suuntaa, omaa hyvinvointia ja valintoja. Muista, että samalla kun sä mietit mitä sussa olisi kehitettävää sä myös valat itseesi uskoa paremmasta tulevasta sekä uskot omaan voimaasi muuttua. Tää on musta todella tärkeä asia. Usko siihen, että huominen on parempi, jos tekee sen eteen työtä, on onnellisen elämän perusta. Uuden vuoden lupaus ei ole mikään vuosittainen itsepetos (tämmöinenkin kuvaus on joskus tullut vastaan) vaan se on pikemminkin perinteeseen kiedottu harjoite, jossa todennetaan tätä onnellisuuden periaatetta.⁣

 


Mä en lähde ruoskimaan itseäni lupauksista, jotka vuoden aikana saattaa rikkoutua. On toki hyvä miettiä miksi joku asia saattaa jäädä tekemättä, mutta mieluummin ottaa asiasta opiksi kuin alkaa murehtimaan asiaa. Ehkä sä et ole halunnut oikeasti tehdä tätä muutosta, ehkä vuosi on mennyt täysin eri tavalla kuin odotit ja energiasi ja keskittymisesi on kulunut aivan muiden asioiden äärellä. Ole armollinen itsellesi ja ymmärrä, että kehitystä ja kokemusta on tullut jollain muulla saralla.⁣

 


Minkälaisia lupauksia kannattaa tehdä? Monet asettavat selkeitä tavoitteita, kuten laihdutusta, kuntoilua tai säästämistä matkaa varten, yms. Nämä ovat todella hyviä lupauksia, varsinkin jos tekee niistä mahdollisimman realistisia. Vaikka liputan paljon selkeitä ja mitattavia tavoitteita (SMART-malli FTW!) uuden vuoden lupaukset saavat olla myös vähemmän selkeitä ja ehkä toimia enemmän teemana uudelle vuodelle. Esimerkiksi jos on ollut onneton ja stressaava vuosi takana voisi itselleen luvata onnellisemman ja stressittömämmän vuoden teemaksi ja pyrkiä vuoden ajan asettamaan itselleen lyhyen aikavälin tavoitteita, jotka todentaisivat tätä teemaa.⁣

Minkälaisia lupauksia sä teet uudelle vuodelle?

 

Seuraa:

@anni.vallius
@bossladypodcast

Kuuntele:
Supla: Boss Lady Podcast

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *